Вентиляція ресторану/кафе

Вентиляція ресторану/кафе

Вентиляція ресторану або кафе – це забезпечення правильного та налагодженого повітрообміну як на кухні (де працює основна маса персоналу), так і в залі (де розміщуються відвідувачі та гості закладу). Вентиляція подібних приміщень дуже важлива, оскільки робоча зона кухні має багато запахів і тепла, яке необхідно своєчасно видаляти та подати свіже повітря, а в зал не повинні поступати сторонні запахи та нестача свіжого повітря. Комерційні структури мають строгі правила та норми по створенню будь-яких кліматичних систем, особливо якщо це стосується структур громадського харчування. Їх правильність розташування та врахування дотримання всіх нюансів зробить приміщення максимально придатним для роботи та комфортним для гостей.

Особливості та норми з проєктування

Особливості та норми з проєктування

Вентиляція для ресторанів має свої особливості та норми з проєктування.

Наприклад, системи витяжної вентиляції повинні проєктуватися окремо для:

  1. приміщень для відвідувачів (за винятком туалетів та умивальних)
  2. гарячих цехів і мийних;
  3. місцевих відсосів, які вбудовані у технологічне обладнання;
  4. виробничих (за винятком гарячих цехів та мийних), складських (за винятком охолоджуваних камер) приміщень;
  5. адміністративних приміщень;
  6. туалетів, умивальних та душових;
  7. охолоджуваних камер для зберігання овочів та фруктів
  8. охолоджуваних камер для зберігання харчових відходів.

Подача повітря в зони для відвідувачів та до виробничих приміщень здійснюється окремими припливними системами.

Розрахунок повітрообміну в обідніх залах слід проводити на поглинання надлишків тепла від людей, сонячної радіації або електроосвітлення. Повний тепловий потік від одного відвідувача приймається 116 Вт.

У гарячому цеху має бути забезпечено розрідження, яке досягається подачею безпосередньо в цех 40% припливного повітря, призначеного для його вентиляції. Решта припливного повітря подається через обідній зал. Припливне повітря слід подавати в робочу зону гарячого та кондитерських цехів і в верхню зону інших приміщень.

Важливим пунктом є зручність для монтажного або технічного огляду вентиляційного обладнання. Для цього необхідно передбачити спеціальні люки для доступу до техніки.

види послуг

види послуг
  • ПРОЕКТУВАННЯ ВЕНТИЛЯЦІЇ

    Будь-яка робота починається з концепції. Це розмова з клієнтом, під час якого обговорюються види вентиляції, орієнтація по обладнанню, енергоресурсів і витрат надалі.

    Після складання концепції, розробляється комерційну пропозицію, в якому клієнт може побачити 90% прейскуранта, який буде включений в систему вентиляції. Після згоди клієнта починається робота над проектуванням.

    img
  • Кондиціювання

    Хіба можна відчувати себе приємно в приміщенні в спекотний літній день, коли температура повітря відверто завищена? Такі умови не дозволяють людині ні спокійно відпочивати, ні продуктивно працювати. Саме система кондиціонування покликана боротися з високою температурою влітку і заниженою в період міжсезоння.

    img
  • Вентиляція
    Про вплив повітря на здоров’я людини ви знаєте і самі. Я скажу лише про те, що система вентиляції потрібна для того, щоб повітря в приміщенні завжди було свіжим, чистим і з достатньою кількістю кисню, незалежно від сезону. У будь-якій будівлі є «проблемні» зони, тобто кімнати, які потребують витяжної вентиляції. Йдеться про ванні, санвузли, кухні, вбиральні. Але і для спальні, дитячої кімнати, вітальні також потрібна вентиляція, тільки вже припливна. Правильний повітрообмін потрібен скрізь, і саме система вентиляція відповідає за те, щоб він був саме таким.
    img

вентиляція ресторану

вентиляція ресторану

Вентиляція ресторану ділиться на дві основні зони:

  1. Кухня та наближені тех. приміщення (де здійснюється приготування).
  2. Зал (де знаходяться відвідувачі).

Одним з головних факторів вентиляції в ресторані є викид повітря, який не можна здійснювати під вікнами. При виборі приміщення під ресторан важливо заздалегідь зв’язатися з інженерними фахівцями для консультації та розуміння того, підійде дане приміщення під забудову ресторану чи ні.

Найбільш правильним рішенням для створення енергоекономічної вентиляції в ресторані стане обладнання з рекуперацією тепла. Дане рішення сприяє перетворенню тепла з кухні для повторної переробки. Якщо говорити про обладнання, що здатне якісно та безперервно працювати на кухні, то відмінним рішенням стане рекуператор Hovel, який направлений ​​на роботу в ресторанних приміщеннях. В даному обладнанні передбачені всі необхідні фільтри та захисти (наприклад, жировловлюючий фільтр).

Найправильнішою та найенергоефективнішою системою для ресторану можна назвати централізовану систему вентиляції з рекуперацією тепла. Автоматику даного обладнання можна налаштувати таким чином, що техніка буде підлаштовуватися під умови в приміщенні, створюючи правильну і налагоджену роботу системи.

Вентиляція і кондиціонування ресторанів – це важлива частина системи, що відповідає за правильний повітрообмін в приміщенні.

ВАЖЛИВО! Система вентиляції не може існувати без системи кондиціонування.

Проєктування вентиляції ресторанів/кафе – це один з перших кроків, про які потрібно подбати заздалегідь. Щоб створити максимально правильну систему вентиляції, проєктування повинно здійснюватися до початку ремонтних робіт, в цьому випадку ви зможете створити комфортне та продумане розміщення всіх деталей у приміщенні.

Проєктування вентиляції ресторанів/кафе дає можливість поєднати інженерні комунікації в інтер’єрі приміщення без подальших проблем. Головне завдання проєкту – створити налагодженість всієї системи з урахуванням передбачуваного інтер’єру, розміщення обладнання, освітлення та багатьох інших нюансів.

Звернувшись до інженерної команди, ви отримаєте покрокове розуміння всіх передбачуваних робіт, аж до розміщення розеток та вимикачів. Проєктування дає можливість суміщення декількох систем одночасно, наприклад: опалення + водопостачання або кондиціонування + зволоження.

Проєктування вентиляції передбачає роботу спільно з суміжними організаціями: монтажниками, дизайнерами, будівельниками тощо.

Багато людей вважає, що проєктування – це проміжний етап робіт, що не впливає на вихідний результат цілісної картинки. І в цьому полягає велика помилка. Адже правильне проєктування систем – це гарантія якісного кінцевого результату. Інженерна команда має чітке розуміння, як повинна виглядати кожна з систем, де необхідно розмістити те або інше обладнання, як зробити правильне розміщення повітропроводів, подачу або видалення повітря.

Крім того, інженерні фахівці нададуть декілька варіантів рішення, з огляду на фінансові можливості та  побажання замовника.

Якщо вас зацікавило дане рішення або ви плануєте здійснити одну з систем вентиляції, кондиціонування, опалення – телефонуйте за номером 050 448 75 73. Також ви можете записатися на зустріч з інженерами компанії SOLOVEI для більш детальної розмови.

Готові обговорити ваш проєкт?


ПОДИВИТИСЯ
СХОЖІ ОБ'ЄКТИ

ПОДИВИТИСЯ
СХОЖІ ОБ'ЄКТИ
Вентиляция в частном доме - реализованный объект в с. Погребы
Приточно-вытяжная вентиляция с рекуперацией для частного дома - г. Киев
Приточно-вытяжная система вентиляции в квартире на базе Maico WS 470 KB, ул. Гоголевская, г. Киев
Система припливно-витяжної вентиляції у будинку на базі Maico WS 320 KBET

ОБ'ЄКТИ З реалізованими
СИСТЕМАМИ ВЕНТИЛЯЦІЇ

ОБ'ЄКТИ З реалізованими
СИСТЕМАМИ ВЕНТИЛЯЦІЇ